БНРснимка: Shealah Craighead - White House, УикипедияАмериканският президент Доналд Тръмп заяви, че не иска

...
БНРснимка: Shealah Craighead - White House, УикипедияАмериканският президент Доналд Тръмп заяви, че не иска
Коментари Харесай

Тръмп не иска да променя датата на изборите, но и не иска опорочени избори

БНР

фотография: Shealah Craighead - White House, Уикипедия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че не желае да трансформира датата на изборите, само че и не желае да види опорочени избори. Изказването му в Белия Дом бе откакто негови съдружници жигосаха мненията му от по-рано за пренасяне на изборите през ноември. 

Лидерът на републиканците в Сената Мич Маконъл не се забави с коментар, като съобщи пред локални публицисти, че датата няма да се трансформира. “Не е имало случай в историята на страната - по време на войни, депресии и гражданската война - в който да не проведем планувани федерални избори в точния момент и ще намерим метод да проведем изборите на 3-ти ноември ” съобщи Маконъл за телевизия WNKY в Кентъки. Подобен бе и коментарът на водача на републиканците в Камарата на представителите. 

 

Идеята за смяната идва по време на пандемия от Covid-19, когато някои обмислят гласоподаване по пощата. Тръмп нееднократно е атакувал интегритета на гласуването по пощата без да показва доказателства. Поредната му офанзива се появи също в миг, в който излезе отчет за сриване на американската стопанска система, както и в миг на намаление рейтинга му.

Според американската конституция “времето, мястото и метода на осъществяване ” на национални избори се дефинира от Конгреса като една от поправките категорично показва, че 4-годишният мандат на президента изтича на 20 януари.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР